Web
		Analytics

Over Tjsechië - Vakantiehuis huren in Tsjechie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over Tjsechië

PRIJZEN EN INFOKlimaat
Tsjechië heeft een landklimaat en dat maakt dat het land warme zomers kent maar ook koude winters. Neerslag is er minder dan in Holland en bestaat vaak uit korte buien.

Taal
In Tsjechië wordt de Tsjechische taal gesproken maar veel ouderen beheersen redelijk de Duitse taal en de meeste jongeren kunnen goed overweg met Engels.

Geld
In Tsjechië betaalt men met de Korun. Een Euro is ongeveer 25 Korun waard. De prijzen van eten en drinken liggen in Tsjechië veel lager dan in Nederland. Voor een pilsje betaalt u 60 eurocent en voor een prima maaltijd ongeveer 4 euro. Er kan tegenwoordig in elke plaats gepind worden en zijn er banken te vinden waar men Euro's kan wisselen tegen Koruns.

Reisdocumenten
Omdat Tsjechië lid is van de EU hebt U voldoende aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs. er is geen controle meer aan de grens. Wel is een snelwegvignet verplicht die verkrijgbaar is bij de meeste benzinestations voor de grens met Tsjechië of bij de ANWB.

Cultuur
Wie van culturele vakanties houdt komt in Tsjechië ook aan zijn trekken. Het land kent vele, vele historische monumenten. Het land staat werkelijk vol met gotische kathedralen, kastelen en paleizen. Zie www.hrad.cz. Kunst en muziek zijn rijk vertegenwoordigd en het land heeft al veel invloedrijke kunstenaars voortgebracht. Componisten als Dvorak en Smetana, de schrijver Franz Kafka en een filmkunstenaar als Milos Forman hebben Tsjechië wereldwijde faam bezorgd.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu